Kır Pidesi

Tarifi Oyla!

Beş çaylarında misafirlerinize ikram edebileceğiniz, sabah kahvaltısında tüketebileceğiniz kır pidesi kolay hazırlanan lezzetli bir tariftir.

Malzemeler:

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt

2 su bardağı ılık su

2 tatlı kaşığı şeker

1 yemek kaşığı kurumaya

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

Aldığı kadar un ve tuz

İç Harcı:

4 adet haşlanmış patates

4 dal taze soğan

½  demet maydanoz

1 adet yumurta

Pul biber

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tereyağı

Yapılışı:

Ilık sütü, toz şekeri ve kuru mayayı bir kaba koyup karıştırın. Mayanın aktif hale gelmesi için kabın üzerini kapatarak 10-15 dakika bekletin. Yumurtayı kırıp sarısını ayırın. Beyazını ise mayaya ekleyin. Ilık su, sıvı yağ, tuz ve biraz da un ekledikten sonra hamuru yoğurmaya başlayın. Unu azar azar ekleyerek hamur kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğurun. Hamurun üzerine bir bez örtün ve yarım saat dinlendirin.

İç harcı için, haşlanmış patates, biber, yeşil soğan ve maydanozu küçük küçük doğrayın. Çırpılmış yumurta, sıvıyağ, baharat ve tuzu ilave edip harcı yoğurun.

Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve portakal büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Bezelere baston şekli verin ve oklavayla pide formunda açın. Harcı hamurun üzerine düzleyin ve uzun tarafının kenarlarını ortada birleştirerek kapatın. Tepsiye aldığınız pidelerin üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız kır pidesi daha da lezzetli olsun diye üzerine tereyağı sürün ve dilimleyin.